Radvilų gimnazijos jubiliejaus šventė

Ar žinote, ką reiškia grįžti į mokyklą po jos baigimo? Sutikti seniai matytus mokytojus, žingsniuoti pasiilgtais koridoriais, stebėti šiandien besimokančius, šurmuliuojančius mokinius. Gegužės 23-iąją tą patyrė Vilniaus Radvilų gimnazijos alumnai. Vyko didelė šventė!

Gimnazijos vardo 20-ojo jubiliejaus šventei ruoštasi iš anksto: vyko teminės pamokos, mokiniai kūrė atvirukus, knygų skirtukus su pačių rašytais haiku, dalyvavo konferencijoje, žaidė krepšinio varžybose prieš mokytojų komandą... Surinktas visas alumnų atsiminimų rašytiniu ir vaizdo formatu pluoštas, kuris publikuojamas gimnazijos tinklapyje. Viską vainikavo jungtinis mokinių-mokytojų šventinis renginys, į kurį susirinko tiek alumnai, tiek ir būrys svečių.

Šventės ceremonija prasidėjo XVI amžiaus scena. Renesanso šokis,  išdidžiai menėje pasirodantys Radvilos Rudasis ir Juodasis, iškilmingai raudonu kilimu žengiantys karalius Žygimantas Augustas ir karalienė Barbora. Karalius pasidalina vizija, kokia ateitis laukia Radvilų medžioklės plotų – čia gyvuos Radvilų gimnazija, kurios vienas iš kūrėjų – Gintaras Alfonsas Petronis. Buvęs gimnazijos direktorius šmaikščiai dalinasi prisiminimais, kaip prieš dvi dešimtis metų Radvilų vidurinė mokykla tapo gimnazija.

Sumaniai šiandien  gimnazijai vadovaujanti direktorė Egidija Nausėdienė kalbėjo apie Radvilų vardo istoriją ir reikšmę,  gyrė gimnazijos bendruomenę: mokytojus, mokinius, jų tėvelius, buvusius mokinius... Šventės svečias Vilniaus miesto vicemeras Arūnas Šileris priminė, kad garsiausių XVI a. didikų vardas bendruomenę įpareigoja sekti  pavyzdžiu žymiųjų Radvilų, kurie garsėjo drąsa, talentais, išmone, išsilavinimu.

Gimnazijai – 20 metų. Pati jaunystė! Antroji renginio dalis – linksma, nuoširdi, nuotaikinga -  buvo skirta  gimnazijos alumnams. Skambėjo Radvilų gimnazijos himnas, kurio autorė - dabar jau VU Gyvybės mokslų centro docentė daktarė Radvilė Ringailė-Voicik. Ji pasakojo, kas įkvėpė parašyti himną, kurį atmintinai moka visa bendruomenė.  Savo dainas dainavo  vienas geriausių acoustic ir indie atlikėjų Lietuvoje Liudas Belickas bei dainininkas, aktorius, poezijos teatro „P“ įkūrėjas Artūras Dubaka, kuris, beje, pademonstravo, kokį eilėraštį gimnazijos gimtadienio proga gali sukurti dirbtinis intelektas.

Į renginio vedėjų Danieliaus ir Viktorijos klausimus atsakinėjo  Reputacijos agentūros „Winning“ įkūrėjas ir vadovas Andrius Baranauskas, videografė Natalija Syčinskaja ir kiti.  Alumnai fotografavosi istorinei nuotraukai. Antrosios renginio dalies pabaigoje nuskambėjo šiandieninių mokinių sukurtas repas apie Radvilų gimnaziją, jos istoriją.

Koks jubiliejus be sveikinimų? Gimnaziją sveikino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atstovės, svečiai iš  Vilniaus aukštųjų mokyklų, gimnazijų, progimnazijų. Įspūdingas buvo Vilniaus Šeškinės pradinės mokyklos būsimųjų radviliukų  renesanso šokis, šios mokyklos direktorės Dianos Slepakovienės sveikinimo žodis, parašytas XVI a. stiliumi. Nuoširdžiai gimnazija ir jos švente džiaugėsi  Biržų pilies, kur kasmet krikštijami Radvilų gimnazijos pirmokai, direktorė Edita Lansbergienė, Šeškinės seniūnas ir kiti. Džiugu, kad svečiai teigė, jog Radvilų gimnazija ypatinga tuo, kad ne tik padeda mokiniams siekti aukštų rezultatų, bet ir ugdo kiekvieną bendruomenės narį kaip žmogų.

Monika Duksaitė

Nuotraukos:
Adomas Rapšas III A klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas