Kelionė į Lenkiją

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2023-06-27
  • Kategorija: Išvykos

Ankstyvą birželio 8 d. rytą Radvilų gimnazijos mokiniai išvyko į kelionę maršrutu Vilnius-Gdanskas-Sopotas-Malborkas-Vilnius.

Pirmasis objektas, kuriame lankėmės, buvo ,,Vilko irštva”, tai yra sugriuvęs A. Hitlerio bunkeris, kuriame jis slėpėsi Antrojo pasaulinio karo metu. Ten matėme visą slaptavietės teritoriją, sugriuvusias sienas. Įdomu buvo matyti maskavimo technologijas, panaudotas ten, nes pastatai įsiliedavo į gamtą, medžius ir bunkeris likdavo nepastebėtas iš oro. Tuomet keliavome į Gdanską, ten apžiūrėjome senamiestį su įspūdinga architektūra. Lenkija pasižymi išpuoselėtu gotišku stiliumi, vienas iš šių pastatų buvo Šv. Katerinos bažnyčia, kuri yra seniausia Gdanske. Taip pat matėme fontaną, vaizduojantį graikų dievą Neptūną, ir kitus architektūros objektus. Pavakary pasiekėme ir savo nakvynės vietą.

Ryte, pavalgę skanius pusryčius, 9 valandą išvykome į Olivos katedrą Gdanske (Katedra Oliwska). Katedroje klausėmės barokinių vargonų koncerto – skambėjo 8 klasikinės muzikos šedevrai (pvz., Shubert ,,Ave Maria“, Jan Sebastian Bach ,,Prelidium a-moll“…). Vėliau autobusu nukeliavome į Sopotą. Eidami link jūros matėme „kreivąjį namą“, pasivaikščiojome ilgiausiu Europoje Baltijos jūros molu. Tuomet keletas kelionės dalyvių nusprendė išsimaudyti. Nors jūra dar šalta, tas jiems netrukdė atvėsti vandenyje, mat tą dieną oro temperatūra siekė 26oC. Visiems vėl susirinkus keliavome į Malborko pilį. Ten klausėmės audiogido lietuviškai pasakojamų pilies ir ten gyvenusių didžių žmonių istorijų, o mokiniai atlikinėjo mokytojų paruoštas užduotis. Tai buvo paskutinė mūsų stotelė ir mes dainuodami grįžome atgal į Lietuvą. Prie mokyklos atsidūrėme apie 3.30 ryto (šeštadienį) ir visi išsiskirstėme.

Justina P., Dovilė K. ir Agnė S., 3K

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas