Paskaitos MRU

  • Paskelbta: 2024-05-28
  • Kategorija: Išvykos

Gegužės 24 d. I A ir I R ir II I klasių mokiniai lankėsi Mykolo Romerio universitete ir dalyvavo paskaitose:

- „Kelias į sėkmingą asmeninių finansų valdymą“ - paskaitą vedė prof. dr.  Gintaras Černius.

- „Įdomioji vadyba ir Vilniaus Radvilų gimnazijos moksleiviai“ – paskaitą vedė ir darbą grupėse moderavo prof. dr. Saulius Nefas.

Pirmoje paskaitoje gimnazistai sužinojo, kaip pradėti rūpintis savo asmeniniais finansais, aptarė skirtingas pajamų ir išlaidų rūšis, sužinojo, kokius planavimo ir priežiūros veiksmus būtina atlikti siekiant efektyviai valdyti savo finansus. Paskaitoje taip pat buvo diskutuojama, ką iš tiesų reiškia viliojanti, bet gan abstrakti frazė – „finansinė laisvė“ ir kada galima teigti, kad žmogus yra turtingas.

Antroje paskaitoje gimnazistai susipažino su viešąja vadyba, dirbdami grupėse bandė priimti skirtingoms interesų grupėms aktualius sprendimus taip, kad patenkintos liktų visos suinteresuotos grupės. Taip pat, susipažino su vadybos istorija ir keletu kurioziškų, tikrų vadybinių istorijų, nutikusių visame pasaulyje garsiose kompanijose, pvz., Ford.

Po paskaitų mokiniai lankėsi universiteto bibliotekoje, kurioje saugoma apie 190 tūkst. knygų, ir skaityklose, kuriose studentai ieško informacijos, mokosi ar dirba grupėse. Sužinojome, kad skaityklos būna dviejų tipų: tokios, kuriose laikomasi visiškos tylos ir tokios, kuriose galima dirbti grupėse, diskutuoti, naudotis projektoriumu, tartis, diskutuoti.

Vilma Juškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas