Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“

  • Paskelbta: 2024-06-14
  • Kategorija: Kvietimai

Visoje šalyje vykstantis skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ kviečia leistis į atradimų kupiną nuotykį. Tų, kas per tris vasaros mėnesius įveiks iššūkį – perskaitys penkias knygas pagal paskelbtas užduotis, – lauks atminimo dovanėlės bei loterija, kurios laimėtojams atiteks 200 eurų dovanų kuponas knygoms, miesto dviratis ir daug kitų prizų.

Šiemet akcijos organizatoriai drauge su skaitytojais parengė tokias užduotis:

1. Perskaityk knygą apie svajonių šalį

2. Perskaityk knygą apie sportą

3. Perskaityk istorinę knygą

4. Perskaityk knygą apie atradimus

5. Perskaityk populiarią knygą, kurią skaitė visi, išskyrus tave (skaitytojų pasiūlyta užduotis)

Dalyvauti vasaros skaitymo akcijoje paprasta: užsiregistruokite svetainėje https://vasarasuknyga.lt/ ir perskaitę knygas suveskite jų pavadinimus. Jeigu reikia, paprašykite bibliotekininko pagalbos. Dalyvių amžius nėra ribojamas, skaityti galima ir kitomis kalbomis parašytas knygas, o negalią, dėl kurios nepavyksta skaityti knygų įprastu formatu, turintys dalyviai kviečiami naudotis ir virtualios bibliotekos „ELVIS“ paslaugomis.

Iššūkio rengėjai – Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Informacijos apie skaitymo iššūkį ir knygų rekomendacijų ieškokite akcijos interneto svetainėje https://vasarasuknyga.lt/ bei socialinių tinklų „Vasaros su knyga“ paskyrose. Kviečiame taip pat pasikonsultuoti su gimnazijos bibliotekininke.

Dalyvaukime skaitymo iššūkyje ir skaitykime savo malonumui! Aktyviausios mokyklos bibliotekos, kurios mokiniai per vasarą perskaitys daugiausia knygų, lauks specialus diplomas, prizai ir atminimo dovanėlės!

Radvilų gimnazijos bibliotekininkė

Kristina Gurnaja

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas