Susitikimas su Karoliu Klimu

  • Paskelbta: 2024-05-29
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 28 d. Radvilų gimnazijoje vyko susitikimas su mokytoju, rašytoju, žurnalistu, populiaraus tinklaraščio ,,Lietuvių kalbos mokytojas“ autoriumi, Karoliu Klimu.

Buvo pristatyta debiutinė Karolio knyga ,,Mokytojas“, kurioje pasakojama apie tai, kaip jaunas, nepatyręs mokytojas, kuris ką tik pradėjo dirbti vienoje iš Vilniaus gimnazijų, bando išmokyti savo mokinius skaityti knygas, mąstyti ir maištauti.

Renginio metu autorius atskleidė, kad mesti darbą reklamos agentūroje ir įsidarbinti mokykloje buvo vienas geriausių sprendimų gyvenime. Karolis suprato, kad jis nieko prasmingo gyvenime neveikia, kad viduje veriasi beribė tuštuma, kuri tuoj jį suvalgys. Todėl vieną dieną, atradęs drąsos kardinaliai pakeisti gyvenimą, išsiuntė savo CV kelioms Vilniaus gimnazijoms. Taip nuo 2019 m. Vilniaus universitete studijuodamas pedagogiką, Karolis pradėjo dirbti lietuvių kalbos ir literatūros mokytoju. Vos pradėjęs pedagogo kelią, puolė sudarinėti savo privalomą neprivalomų knygų sąrašą. Pasak Karolio šis knygų sąrašas nėra tobulas ar baigtinis, kiekvienas mokytojas jį gali pakoreguoti pagal save. Svarbiausia net ne pats sąrašas, o idėja – paskatinti mokinius skaityti papildomai, padėti atrasti laiko patikrintus tekstus – ne tik lietuvių, bet ir užsienio autorių. O jei pavyktų įžiebti susidomėjimą skaitymu, jo kaip mokytojo misija būtų įgyvendinta. Vėliau Karolis sudarė ir rekomenduojamų filmų sąrašą.

Autorius minėjo, kad ši knyga nėra autobiografija, tačiau nemažai situacijų paėmė iš realybės, norėdamas sukurti ryškesnį mokytojo portretą. Karolis labai norėtų, kad kuo daugiau žmonių perskaitytų knygą ir suprastų, koks iš tikrųjų yra mokytojo darbas.

Karolis atsakė į daugybę susirinkusių dalyvių klausimų ir palinkėjo jaunimui pamilti skaitymą, plėsti kultūrinį akiratį, atrasti įdomią ir sau artimą veiklą ir neišsižadėti svajonių dėl patogaus vartotojiško gyvenimo.

Radvilų gimnazijos bibliotekininkė

Kristina Gurnaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas