Radvilų gimnazijos mokiniai – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ 2022-2023 m. m. dalyviai

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2023-06-23
  • Kategorija: Svarbu!

Nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ veiklose dalyvauja gimnazijos universitetinių klasių mokiniai. AI veiklos organizuojamos 20 tematikų. Mokiniai pasirenka juos dominančias veiklos sritis / tematikas ir šių tematikų siūlomas projektinių darbų temas. Tematikų vadovai VILNIUS TECH universiteto dėstytojai yra ir mokinių darbų konsultantai. Tarp sesijų jie rengia mokiniams nuotolines (pagal galimybes kontaktines) dalykines konsultacijas, kūrybines dirbtuves.

„Ateities inžinerijos“ 6-ojo sezono rudens – įvadinė sesija vyko VILNIUS TECH universitete. Rudens sesijos I-oje dalyje buvo pristatytos ir aptartos 20 naujojo sezono tematikų, projektinių veiklų naujovės. Sesijos II-oji dalis buvo skirta 5-ojo sezono atliktiems darbams pristatyti.

AI 6-ojo sezono žiemos sesija buvo skirta vykdomų projektinių darbų eigos peržiūrai ir jau užbaigtų projektinių darbų rezultatų pristatymui. Šios sesijos tikslas yra sudaryti galimybę darbus atlikusiems mokiniams viešai pristatyti ir aptarti savo darbų idėjas ir rezultatus, vykdymo eigą, ateities planus ir iškilusias problemas. Sesijos metu buvo pristatyta ir aptarta per 200 vykdomų projektinių darbų. Žiemos sesija vyko nuotoliniu būdu.

AI 6-ojo sezono pavasario sesija vyko dviem dalimis. Gegužės 30 d. parengti projektiniai darbai buvo pristatyti nuotoliniu būdu, birželio 2d. kontaktiniu būdu. Renginiuose Vilniuje dalyvavo 280 mokinių ir mokytojų, taip pat AI konsultantai, VILNIUS TECH dėstytojai ir svečiai. AI 6-ojo sezono Pavasario sesijos metu 2023 m. gegužės 30 d. ir birželio 2 d. projektinių darbų konkursams 20-yje tematikų buvo pristatyta 230 projektinių darbų (PD). Mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo trijų tematikų – „Android programėlių kūrimas”, „Biomedicinos inžinerija“ ir „Filmo kūrimas mobiliuoju įrenginiu. Mokyklos TV.“ darbų pristatymuose. „Android programėlių kūrimas“ tematikoje 2 kl. mokiniai Benediktas ir Viktorija pristatė darbą „Programėlė „Memoro“. Mangirdas M. (3kl.) pristatė „Biomedicinos inžinerijos“ tematikos darbą „Pagalbinis šaukštas sergantiems Parkinsono liga“. Pristatymo metu buvo pademonstruotas mokinio sukonstruotas veikiantis pagalbinis šaukštas, kuris padeda šia liga sergantiems. Jis mažina tremoro sukeliamus judesius ir padeda valgant neišmesti maisto iš šaukšto. Šis darbas „Biomedicinos inžinerijos“ tematikoje tapo prizininku- laimėjo antąją vietą. „Filmo kūrimas mobiliuoju įrenginiu. Mokyklos TV.“ tematikoje gimnazijos mokinių buvo parengta ir pristatyta 5 darbai. 1 kl. mokinių Rusnės, Emilijos, Dominykos projektinis darbas- filmas „Mes – pirmokai“ buvo apdovanotas už kūrybiškumą ir originalumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas